Gastronomie
Gastronomie na poloostrově je velmi lákavá pro milovníky dobrého jídla a pití. Můžete si vybírat z množství rybích a mořských specialit. Tradiční dalmatinské speciality s středomořským kořením z různých mas (telecí, kozí, jehněčí), speciální autentické dezerty jako rozata, hrostule, kotonjata, mantala, frituje nebo pokud dáte přednost tradičním pokrmům jako je například pizza, tak ty jsou v mnoha podobách podle místních zvláštností. Například pizza přehnutá se může nazývat Calzonne nebo Pirožka. Dále si můžete vybrat z tradičních jako Romana, Mješana, Fritti di mare a další.
Z ryb jsou na výběr zejména Komarče (Orade), Lubina (Brančina). Nám tedy chutnají nejvíce Lubiny, kterým dáváme jednoznačně přednost.
K dispozici je také výběr místních vín jako jsou červená Plavac mali, Dinga, Postup. Dáole bílá vína Rukatac a Pošip. Dezertní víno Prošek a aperitivy Loza (Lozovačka), Travarica, a Orahovica.
Informace:
AktuÁlní poČASÍ
Calendar
nOVINKY 2009/2010
-
28. ČERVENEC 2009
-
Cesta přes Slovinsko bez známky .…
-
26. Červenec 2009
Komáři .…
26. Červenec 2009
Ryby ......
20. Červenec 2009
-
Volná místa srpen 2009 a ceník na rok 2010 ...